Vilka namn skulle du välja?



Vilka namn skulle du välja?



Det känns som det är otroligt många som ska ha barn 2008! Både kändisar och folk man känner! Vilka namn skulle du välja om du fick en flicka/pojke?! Vilka namn tycker du är finast?



image942



Julafton



Julafton



Julafton 2007 kom lika fort som den försvann! Jag i stort sett hostade bort hela julen...och var fanns snön?! Förutom detta försökte jag att göra det bästa av dagen. Det var god mat, mysigt att titta på Kalle Ankas Jul med brorsdottern, paketöpning, julfika och att bara umgås.

Jag fick en supersnygg skjorta från Gina Tricot och en tunika som jag hade önskat mig. Sedan fick jag lite pengar, en byrå (till alla mina kläder), ett träningskort och lite andra småsaker. Idag kommer min syster med familj hit och då blir det nog fler. Inte för att julklapparna är det viktigaste, men det är ändå kul.

Så idag blir det myspys med Lukas & Klara! Ska ta det lugnt och försöka att bli frisk (var vaken två timmar inatt och bara hostade...). Nej, nu ska jag nog gå och ta en kopp varm choklad, det är nog skönt för halsen.

Vad fick ni i julklapp?




image941



Lista - Jul



Lista - Jul




Gör den med om du vill!

 



Hur länge är du ledig och hur ska du fördriva tiden?
Jag har lyckats ta ledigt till 7:e januari! Jag ska fira jul, nyår, njuta av ledigheten och umgås med nära & kära.
Var ska du spendera julafton?
Hemma hos mamma och pappa! Min bror och hans familj med barn kommer dit, liksom min syster med pojkvän, mormor och några till. Min storasyster med familj firar varannat år med oss (snyft...)
Hur firar du julafton i år?
Först äter vi julbordet, sedan är det Kalle Ankas jul, efter det kommer Tomten och det blir paketöppning, sedan blir det julfika och att bara umgås kvällen lång
Har du tittat på julkalendern?
Har faktiskt sett ett avsnitt!
Vad är det bästa på julbordet?
Har ingen direkt favorit, men lite av varje brukar gå ner
För ungefär hur mycket har du köpt julklappar?
För alldeles för mycket...Några tusenlappar...Mest till syskonbarnen
Vilken julklapp är du mest nöjd med av dom du har köpt?
En sak som min tvillingsyster ska få!
Vad vill du själv helst ha?
En resa till Karibien...
Tittar du på Kalle Ankas jul och i så fall vilken är din favorit?
Jag tittar med min brorsdotter! När dom målar schackbrädet med schackfärg i början tycker jag är kul
Favorit till julfikan?
Hembakta pepparkakor
Tror du på tomten?
Tror, skojar du eller, jag vet att han finns
Ska du handla något på mellandagsrean?
Vet ej! Tycker inte om all trängsel, men kanske tar en snabb tur i favoritaffären
Coca cola eller julmust?
Måste tyvärr säga coca cola
Gröt eller Ris à la Malta?
Mammas gröt med kanel och socker
Vem får flest paket?
Den som har varit snällast = JAG...Barnen får flest paket eftersom det faktiskt är "barnens jul"




image940

2007



2008



2008



Jag hoppas att 2008 kommer att bli ett bra år för mig! Året börjar segt efter nyår, men man får vad man tål. Jag har lovat mig själv att inta lova något speciellt inför 2008, för jag vill slippa att känna press och att behöva stressa. Så det är väl helt enkelt att jag ska ta det mer lugnt och prioritera vad som är viktigt. I januari fyller jag år och sedan får gärna vintern vara över för min del. Då ser jag fram emot våren och vårkänslor...och tänk att slippa alla varma jackor och att bara kunna gå ut i tunika, leggings och ett par ballerinaskor. Tänk att få känna solen värma i ansiktet (sitter här frusen efter några timmar på Liseberg). Har du något löfte inför 2008?


image939

Coca cola eller julmust?



Coca cola eller julmust?



Vad föredrar du på jul?



image938



Pasta pasta



Pasta pasta



Nu är i stort sett allt klart för imorgon! Jag var klar redan förra helgen och det var tur det eftersom jag hade upp till 41 ° feber i veckan. Det jag hade tänkt göra i veckan som jag inte kunde (eftersom jag var sjuk) var pepparkakshuset, men men...Idag har jag slått in lite extra julklappar till några, som jag tyckte skulle ha det. Jag har även gjort en apelsin med nejlikor, lyssnat på julmusik, smakat på mammas gröt och lite annat smått och gott för att få in julstämningen.

Eftermiddagen tillbringades på restaurangen Pasta + här i Göteborg. Avkopplande! Jag beställde en Pappardelle In Barca - Pasta med strimlad oxfilé, zuccini, basilika, grädde, tomatsås och vitlök. Nyttigt var det ej, men det var supergott. Skönt att slippa all julstress med!

Sedan tog vi en sväng till Liseberg. Lika mysigt som sist, men snön fattades (som vanligt)! Jag vann inget den här gången heller! Det som var kul var att jag träffade på Trassel (vet faktiskt inte var den här personen heter egentligen)...Honom såg man ju senast i högstadiet eller något, många år sen i alla fall. Sedan var ju Lukas med familj där, så söt.

Nu ska jag ta det lugnt och hoppas på att min hosta försvinner. Ska nog göra lite knäck och slå in julklappen jag köpte på Liseberg.

Verkar som min digitalkamera är sönder. Den funkade förut idag, men på Liseberg så blev skärmen helt vit. Får hoppas att det bara är för att den är för kall, för den är ju inte äns två år än. Tur att man fyller år snart annars!

Vad gör ni kvällen före julafton?



Mysigt



Mysigt




Jag har varit småsjuk hela veckan och det är jag fortfarande (host, host). Men sista arbetsdagen gjorde vi ändå något helmysigt med barnen på jobbet. Det var 9 barn (i vanliga fall är det 19 barn). Så vi tog bussen till McDonald´s, vilket var väldigt uppskattat av dom. Därefter gick vi till en Zoo affär och tittade på alla djur, även det uppskattat. På bussen hem sjöng vi alla julsånger vi kom på och man märkte att det var uppskattat av andra på bussen. Då kände jag julstämning! Men var är den nu?! Känner ni någon julstämning?




Hur luktar julen?



Hur luktar julen?



Om man endast får välja en sak, hur tycker du då att julen luktar?! Jag skulle nog välja den doften som kommer när man stoppar i nejlikor i apelsiner, det ger mig julstämning! Andra kanske skulle säga doften av gran, hyacint, pepparkakor, saffran, kanel m.m. m.m. Vilken lukt förknippar du mest med julen?



Lewis + Aniston



Lewis + Aniston



Ryktet går, vad tror ni?



image933 image935 image934



Chokladtjuven har varit framme



Chokladtjuven har varit framme



I veckan när jag kom till jobbet fanns det en stor chokladkartong på bordet i personalrummet. Hon som bjöd erbjud mig genast att smaka, men jag tackade nej eftersom det var så tidigt på morgonen. Jag såg dock att alla bitar fanns kvar! En timme senare blev jag lite sugen och gick dit! Då upptäckte jag att vi har ett chokladmonster på jobbet...Alla mina favoriter var borta, all ljus choklad var borta och någon hade börjat på andra lagret utan att äta upp det första...Det enda som fanns kvar var den där riktigt mörka biten med äcklig fyllning i...Den ville jag absolut inte ha! Vilken är din favorit i chokladasken?



image932



Nyårslöfte



Nyårslöfte



Har du något nyårslöfte och i så fall vad?


image931


Hot or not?



Hot or not?



Vad tycker du om metallic trenden?



image930



Kläder från H&M



Någon som vet...



Någon som vet...



Någon som vet...var jag har tagit den här bilden?



image929



På önskelistan



önskelistan



Inte nog med att det är julafton om en vecka, i helgen var det dessutom en månad kvar till min födelsedag. Så för mig är det bara att fortsätta att önska saker. Förutom fred på jorden och att kunna bota cancer...så önskar jag mig många onödiga prylar, men som jag ändå värdesätter till viss del. Den här vita här nedanför är ett exempel på vad jag önskar mig. Vad önskar du dig?



image928



Prinsesstårta



Prinsesstårta



Jag är klar med alla mina julklappar, hur går det för dig?! Här är ett tips på vad man kan köpa till alla små prinsessor där ute! Vad tycker ni?



image923 image924



Bergdala design



Bergdala design



Vad ger man till någon som har allt?! Lotter eller varför inte en sådan här, vad tycker ni?



image925



Konstglas som lyser



Julpingla



Julpingla



Har du fortfarande inte bestämt än vad du ska ha på dig på självaste julafton?! Vad sägs om den här?! Finns att köpa på ELLOS och skyndar du dig att beställa så hinner den nog fram till jul. Annars kan man ju ha den på någon av mellandagarna...Passar på en riktig julpingla tycker jag, vad tycker du, hiss eller diss?



image922



Mode - Våren 2008



Mode - Våren 2008



Hot or not?


image920
image921


H&M



Hur mycker sover ni?



Hur mycket sover ni?



Jag försöker att sova 8 timmar per natt! Men oftast blir det närmare 6 timmar och har jag riktigt svårt för att somna så blir det närmare 4 timmar. På helgen kan jag lätt sova 10 timmar och det är först då jag verkligen känner mig utvilad. Varför ska det behöva vara så?! Inte en chans att jag hinner (eller kan) sova så mycket nu när jag arbetar heltid (på vardagarna). Hur mycket sover ni?



image918



Fynd



Fynd



För exakt en vecka sedan var jag i Ullared och handlade. Jag hälsade på min syster och hennes familj som hyrde en stuga där och passade på att ta en snabb (och då menar jag snabb) sväng i Gekås. Jag hittade några riktigt bra fynd på den timman jag spenderade där. Jag köpte bland annat en cool väska, bakformar/ugnsformar i hjärtanformer, snygga kaffekoppar, julklappar till syskonbarnen, en fin tröja och en massa småsaker. Ibland hittar man saker där man minst anar det, eller vad säger ni?



image917



Namnförslag



Namnförslag



Jag behöver namnförslag, vilka namn tycker ni är fina (skriv ett kill- och ett tjejnamn)?



Om många svarar skriver jag ett inlägg om detta!


image919


Ny inredning



Ny inredning



Nya prylar har flyttat in här hemma! Här är fruktskålen, visst är den snygg?



image916



© Rock Chic ©



Jul hos Rock Chic



Jul hos Rock Chic



Nu pyntar jag min blogg med lite kort för nu är det jul hos Rock Chic. Jag bjuder på hembakade lussebullar (med saffran såklart) och en traditionell julgran (kommer senare). Vad är det bästa med julen?



image915



Liseberg (med bilder)



Liseberg



Äntligen kommer en uppdatering! I lördags kväll var jag på Liseberg...och det verkade som om alla göteborgare tillbringade den här kvällen där. Hur som helst så var det väldigt mysigt och lagom kallt! Träden var underbara i alla lampor och det kändes som man befann sig i en sagovärld. Den stora julgranen var lika vacker som vanligt! Jag vann tyvärr inget, men mina minidonuts som jag köpte vägde upp det, dom var verkligen supergoda. Brända mandlar var inte heller fel! Det enda som fattades var snö...Men det verkar man väl inte kunna räkna med längre, eller?



© Rock Chic ©



image911



image913

Filippa



Saffran



Saffran



Ja tack eller nej tack?



image909




Jag älskar saffran! Imorgon på Lucia blir det en lussekatt, om inte fler. Bilder på mina lussekatter som jag bakade igår, kommer under veckan. En lussekatt ska innehålla saffran tycker jag...Vad tycker du om saffran?



Kändis med bulle i ugnen



Kändis med bulle i ugnen



Ännu en kändis har en bulle i ugnen, den här gången är det Jessica Alba. Vem tror ni det blir här näst?



image910



Den perfekta julklappen



Den perfekta julklappen



Jag har hittat den perfekta julklappen till mig! Så har du pengar över och vill göra så att min dröm går i uppfyllelse, så ska du ge mig det här...En kryssning på 11 dagar i Västra Karibien (mitt önskeresemål). Resan börjar i Florida, sedan vidare till Mexico, Costa Rica, Panama, Colombia, Dominikanska Rebubliken och sedan tillbaka till Florida igen. Resan kostar drygt 7000 kr och då ingår ej flyg...Jag vill se världen med egna ögon! Vilken tycker du är den perfekta julklappen?



image908



"Jag kan nästan (men bara nästan) se mig själv liggandes i hängmattan"



Julklappstips till barn



Julklappstips till barn



Tummen går alltid hem, eller vad tycker ni?



image907



Julklappstips till pappa



Julklappstips till pappa



En flaska vin till nyår är väl aldrig fel?



image906



Julklappstips till mamma



Julklappstips till mamma



Passar bra till alla som gillar att baka, eller vad säger ni?


image905


Julklappstips till kille



Julklappstips till kille



Voodoo knivställ, visst är det snyggt?



image904



Julklappstips till tjej



Julklappstips till tjej



Necessär, vad tycker du?



image903



Bluebox



Vilken är din favorit?



Vilken är din favorit?



Kanel

image900



Vaniljkola

image901



Saffran

image902



Våren 2007



Våren 2007



Nyheter - Vad tycker du?


image898 image899

H&M



Big girls don´t cry



Big girls don´t cry



I måndags var hon på jobbet, lika glad som alltid! Hon får mig att trivas på jobbet och hennes positiva sida smittar av sig! I måndags kväll och igår kväll pratade jag med henne på telefonen. Man hörde att gråten var nära! Idag dog henne mamma, hon hade halva livet kvar att leva, men cancern tog henne. Nu slipper hon lida mer, men varför är världen så orättvis?! Varför drabbar sådant här fel personer, personer som inte förtjänar det?! Jag tänker på dig gumman! Jag finns här för dig! Vad ska man göra?



Bowling



Bowling



I helgen har jag inte gjort så mycket! Jag har sovit ut och det var väldigt längesen jag gjorde det! Igår blev det bara att göra några ärenden, ta fram saker inför advent och mysa på kvällen. Idag firade vi pappas födelsedag! Det var trevligt! Efter det gick jag, syrran och en kompis och bowlade (som vi bestämt sedan länge tillbaka). Det var så kallad Cosmic Bowling med coola lampor och musik! Till en början låg jag under rejält, men jag tog mig i kragen, tog några strikar (när man får ner alla käglorna) och till slut så vann jag. Jag är en riktig dålig förlorare, så det var väl tur det...När vi skulle gå så kom en gubbe förbi och frågade om vi inte ville ha pizza. Dom hade gjort alldeles för mycket, så vi kunde få gratis om vi ville...och det tackade vi ju inte nej till. En kul kväll blev det och jag är fortfarande glad över att jag vann...för jag är verkligen inte speciellt bra på bowling. Vad har ni gjort i helgen?



image896



RSS 2.0